Berichten

Zonnig lustrum Sampakrally

Zonnig lustrum Sampakrally

Op 1 april 2016 stonden er veertig equipes aan de start van de Samparkrally op landgoed De Havixhorst in De Schiphorst. Het beloofde een stralende lentedag te worden en uiteindelijk werden deze verwachtingen meer dan waar. Want met een lichte bries en strakblauwe lucht was het perfect rallyweer. De cabriolets schoven aan de start meteen het dak open en pas na de finish ging deze weer omhoog. Met de ramen omlaag en de wind in de haren voltooiden alle deelnemers met veel plezier het eerste lustrum van de Samparkrally. Wij kunnen bovendien met groot genoegen mededelen dat er op deze dag 9.000 euro bij elkaar is gereden voor de projecten van Stichting Sampark.

IJverig en enthousiast
Na de briefing stippelden verschillende deelnemers in de Clubklasse al ijverig hun route uit. Van de deelnemers uit de Sportklasse werd het geduld nog even op de proef gesteld, want zij mochten aan de startstreep pas hun routeboek doornemen. Na een sandwich en een kop koffie, gingen de deelnemers om half 10 van start en was de vijfde editie van de Samparkrally begonnen.

Modderspetters
Al bij de eerste stop verraadden de modderspetters dat er fanatiek werd gereden. Bij het tijdscontrolepunt waren de meeste rijders ruim op tijd voor een kop koffie. Maar van echte rust was geen sprake, want iedereen wilde weer op de juiste tijd vertrekken voor de volgende etappe. Er werd gezweet en gezwoegd om de instinkers van de rally de baas te zijn. De lunch in Westerbork was dus een ware beloning op – voor velen – het eerste terrasmoment van dit jaar.

Flinke vaart
’s Middags zat de vaart er opnieuw goed in. De meeste klassiekers verkenden zorgvuldig en zonder autopech het Drentse landschap. Enkel de laatste vijf kilometers duurde door autoproblemen voor één equipe erg lang, waardoor zij veel tijd verloren en later dan verwacht onder de finishboog door reden. Als troost vertrokken zij ’s avonds met de aanmoedigingsprijs naar huis. Tijdens het diner werd bekendgemaakt dat René van der Borch tot Verwolde en Jaap Jongman ervandoor gingen met de hoofdprijs in de Sportklasse. In de Clubklasse waren Bianca Boogerd en Jeroen Troost te trotse winnaars van de eerste prijs. Kortom, de Samparkrally van 2016 was een zonnig succes!

Terug naar overzicht