Berichten

Donatie Accrete voor Sampark

Donatie Accrete voor Sampark

Dit jaar in februari zijn meerdere leraren van de scholen aangesloten bij Stichting Accrete afgereisd naar India. Tijdens deze reis hebben zij kennis gemaakt met de Indiase cultuur en het onderwijs mede mogelijk gemaakt door Sampark. Dit met als doel het opzetten van een verbinding tussen de vier Sampark scholen in India en de scholen onder de stichting Accrete in Nederland.

Tevens is er in de periode van december tot februari (nog voor de COVID-19 uitbraak) in Nederland een hoop tijd vrijgemaakt om geld in te zamelen. Ditmaal niet door de leraren, maar door de leerlingen!

Zo zijn er bijvoorbeeld door de kleuters van Kindcentrum De Wijngaard wel 274 flessen ingezameld. Bas, Fabian en Joey uit groep 8 hebben met een georganiseerd voetbaltoernooi 55 euro opgehaald en tijdens de kerkdienst van de Wijngaard heeft de collecte 333 euro opgebracht.

 Ook CBS De Buuzekaemp heeft zijn steentje bijgedragen door een kerstmarkt te organiseren. Hiervoor hebben de leerlingen een hoop geknutseld met als resultaat een hele hoop mooie, verkochte spullen aan ouders, grootouders en bekenden. Hier mee hebben zij een super bedrag van 260 euro opgehaald!

Bovengenoemde voorbeelden, diverse activiteiten en een mooie bijdrage van de diaconie van de Protestantse Gemeente in Belt Schutsloot hebben een prachtige donatie van in totaal €2.330,97 gerealiseerd.

Nieuwsgierig geworden naar alle acties van de leerlingen en de leraren reis naar India? Bekijk ook eens www.accretevoorsampark.com.

Terug naar overzicht